For priser eller mer informasjon ta kontakt på Naturplan@biologi.eu


Vi kan alle få ulike plager og sykdommer i løpet av livet. Noen får plager allerede som barn. Noen barn lærer å leve med sine plager fordi de etter hvert ser på dem som normale. I slike tilfeller kan plagene ofte eskalere eller endre form i voksen alder. Andre får plutselig eller gradvis plager og ulike sykdommer.


Ernæringsrådgiver hos Biologi.eu har mellom annet kunnskap om hvilke næringsstoffer man finner i ulik mat og drikke, og hvilke effekter de ulike næringsstoffene har på kroppen. Med godkjent utdanning innenfor biologi og ernæring fra universitet og høyskole, kan en ernæringsrådgiver kartlegge den enkeltes behov og mangler. Ulike personer har ulike behov. Der noen trenger mer proteiner i kosten, trenger andre mer fett. Der noen trenger B vitaminrik næring, trenger andre mer jern i kosten. For å finne ut hva DU trenger gjennomfører vi en kostanamnese.


Ut i fra en individuell kartlegging vil en gjennom en Naturplan sette sammen et kosthold med rene naturlige råvarer uten tilsetningsstoffer. En Naturplan vil da inneholde kost som er rik på de næringsstoffer den enkelte trenger mer av.


Med rene naturlige råvarer menes for eksempel ren fisk, som ikke er bearbeidet, rene kjøttstykker (kan kverne selv eller i butikk), grønnsaker, frukter, bær, nøtter og hele korn. Bearbeidet, ferdigprodusert og industrielt produsert mat og matkosmetikk bør unngås.


For å få fart i en eventuell bedringsprosess blir det ofte satt opp forslag til ulike kosttilskudd. Kosttilskudd brukes frem til man har endret sine vaner og spiser rikelig av den typen mat som inneholder de rette næringsstoffene, tilpasset deg. Det vil bli lagt vekt at tilskuddene er så naturlig som mulig. I tilfeller der det er vanskelig å dekke behovet av et viktig stoff, vil det være nødvendig å fortsette å ta tilskudd. Der lege har foreskrevet medisin, kan Biologi.eu være behjelpelig med å finne naturmedisin som kan erstatte annen medisin i samråd med lege. 


En individuell og personlig Naturplan vil bidra til at mange livsstilssykdommer heles. Mange ønsker også å forebygge sykdom. Da vil en Naturplan være et riktig valg.


Som en del av en utvidet Naturplan kan Biologi.eu også sette opp forslag til rene naturlige husholdnings- og kosmetiske produkter uten helse- og miljøskadelige stoffer.

Om Biologi.eu
Din Naturplan - rene naturlige råvarer
Gradvis endring av kostvaner
Generell informasjon

Det er krevende å legge om en vane som man har brukt mange år på å tilegne seg. Fordi det i begynnelsen krever litt mer planlegging og leting anbefales det at man gjør en gradvis tilnærming til ny livsstil. Det er bedre å bruke flere år på å etablere nye faste kostvaner, og dermed oppnå en sunnere livsstil, enn å skynde seg frem, for så å gå tilbake til sine gamle vaner. Å stadig gå tilbake til gamle kostvaner kan resultere i forverret helse og økt vekt. Man kan i verste fall få et negativt spisemønster og en negativ holdning til mat av for brå og for vanskelige endringer. Derfor anbefales det en trinnvis endring av kostvaner.


Mange tror det er en tidkrevende prosess å handle inn «nye» råvarer, og lage mat fra grunnen. Sannheten er at dette ikke trenger å ta lenger tid enn det du kjøper og lager i dag. Om du kjenner butikken, så bruker du kanskje ikke så lang tid på å handle? En person med et helt annet kosthold enn oss bruker omtrent like lang tid på innkjøp av «sine» matvarer. Det gjelder å bli kjent med butikken på ny, og kanskje med nye butikker. I begynnelsen vil det ta litt mer tid. Etter en tid vil de nye handlevaner gå like automatisk som før. Også tilberedning av «ny» mat vil ta lenger tid de første gangene. Men når man har gjort det noen ganger, går det raskere for hver gang. I tillegg lærer man seg små triks etter hvert. Man kan for eksempel lage ferdig en stor beholder med hjemmelaget frokostblanding tilpasset ditt behov, som står klar resten av uken. Man kan også lage dobbelt porsjon middag og fryse ned den ene retten til en annen dag, eller for å ha til lunsj dagen etter. Mat lagret i frys taper mindre av sine næringsstoffer enn mat lagret i kjøleskap.

Om Biologi.eu
Gradvis_endring.html
Gradvis endringGradvis_endring.html
Spis_som_en_fisk.html
Frokost.html
Lett frokostFrokost.html
Kilder_til_Omega_3.html
Rett fettKilder_til_Omega_3.html
Spis som en fiskSpis_som_en_fisk.html
Et_lite_tips.html
Et lite tips...Et_lite_tips.html